Carregant dades
un moment, si us plau

El Xerta-Sénia, com “l’aeroport de Castelló”

21 gener 2012

La Plataforma en Defensa de l’Ebre diu que el PP recuperarà el transvasament

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va alertar ahir que amb el canal de regadiu Xerta-Sénia pot passar el mateix que amb l’aeroport de Castelló. “Pot acabar sent una obra faraònica econòmicament inviable”, va manifestar la portaveu, Susanna Abella, que va reclamar una vegada més al govern que l’ature. Per Abella, no deixa de ser curiós que mentre el govern apunta ara que les obres d’aquest regadiu les finançaran empreses privades, el president del govern valencià, Carlos Fabra, assenyala que les obres del transvasament a Castelló es podrien pagar també amb capital privat. “És molta casualitat”, observa Abella, segons la qual això és un element més per pensar que aquest canal serà un transvasament de l’Ebre a Castelló. Aquest projecte estava pressupostat el 1999 en 145 milions d’euros i el 2008, en 350. El preu que hauran de pagar els regants és de 6.200 euros per hectàrea. “L’única solució perquè els regants puguen afrontar el cost serà vendre l’aigua a Castelló”, va reiterar Abella.
Ahir, la PDE va fer una anàlisi de la situació política actual. “Tenim el mateix escenari que el 2001, amb una majoria absoluta del PP a l’Estat i un govern en minoria de CiU, aquí”, va dir el portaveu Joan Antoni Panisello, a parer del qual el PP és “un partit transvasista i quan l’economia li ho permeti recuperarà el transvasament de l’Ebre”. El nomenament d’Arias Cañete com a ministre d’Agricultura i Medi Ambient, “un acèrrim defensor” del transvasament, confirma encara més aquesta idea.
Pla de conca
Pel que fa al pla de la conca de l’Ebre, la PDE, que tindrà aquesta legislatura un representant al Consell de l’Aigua, està a l’expectativa, ja que encara no s’ha fet el traspàs oficial de poders a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. La reivindicació de la PDE continua sent la fixació del cabal ambiental i tem que l’estratègia del nou govern serà defensar que els països mediterranis no poden complir la directiva marc d’aigües.

el punt
Recent posts