Carregant dades
un moment, si us plau

Carta al diari – El sentit de la justícia del PP valencià

2 novembre 2011

Reproduïm una carta publicada a la Veu de l’Ebre al mes de setembre.

El sentit de justícia del PP valencià

La darrera setmana la Diputació de Castelló va tornar a exigir cabals de l’Ebre. L’argumentació es basava en un concepte tan subjectiu com és la justícia (i més en el temps que corren amb les sentències dels tribunals espanyols). I jo em pregunto: És de justícia reclamar 90 Hm3 de l’Ebre quan el cabal real que aporta la seua comunitat no arriba ni a una quarta part de lo que reclamen? És de justícia esgotar els rius i que aquests no porten ni aigua ni fangs al Delta i a la mar? És de justícia que els pesqueres cada cop siguin més minses perquè els rius deixen de ser rius? És de justícia esgotar els recursos naturals d’un territori per portar-los a un altre per especular?
En boca del president de la Diputació vam sentir ” l’aigua és futur, l’aigua són diners, oportunitats de progrés i Castelló no pot renunciar a cap d’elles”.
Que l’aigua és futur en aquestes terres ho tenim clar, no en va fa mes d’una dècada que cridem “LO RIU ÉS VIDA”. Que són diners per especular també ho tenim clar, no en va els primers avaladors d’aquests projecte són els seus amiguets que esperen sucar de fer obres pagades dels nostres impostos, fer urbanitzacions a costelles de fer empenyar als ciutadans, camps de golf i aeroports fantasmes.
I jo em pregunto, si Castelló no pot renunciar a una aigua que ni tan sols aporten els seus rius, per què a les Terres de l’Ebre hem de renunciar a la mateixa aigua que si que passa per aquí i compleixen una funció vital tan al riu, com al delta i al mar?
La gent i el territori de les terres de l’Ebre no té dret al futur i a la vida que genera actualment aquesta aigua? No tenim cap dret a continuar progressant gràcies a l’aigua del riu que és el nostre motor econòmic i social?
De quina justícia parlen aquesta gent? Pot ser de la “justícia de l’embut”, lo ample per a ells, l’estret per a natros.

Susanna Abella

Recent posts