Carregant dades
un moment, si us plau

Sobre la votació al Parlament Català – article de Manolo Tomas

1 octubre 2011

No se com ho justificaran. Però ens sembla inexplicable. La sentencia del Tribunal Suprem es ferma i la petició de Castelló es institucional. El Parlament Català amb els vots de CiU i del PP ens deixa en l’estacada. Personalment desprès de llegir totes les informacions, he arribat a la conclusió de que TORNEM A SER MONEDA DE CANVI. Estem farts d’aquestos tripijocs i d’aquesta fotesa a la cara, sempre he cregut en les persones i vull seguir creient però aquí algú està jugant amb el nostre futur d’una manera massa fosca. No sé que ha passat al parlament, hi han varies versions però el resultat és el que és i lo demés son paraules que no serveixen per a res ara per ara. No haurien de ser tant inútils amb lo que estan cobrant!!

Ho teníem tot a favor: els informes tècnics, el sentit comú, les decisions de la Comissió Europea sobre els plans de Conca … i ara de cop ens torna a la realitat. Hem viscut una mena de treva que ells s’havien marcat per a construir els canals cap a Barna i Valencia sense que ningú els molestès, fins que la Diputació de Castelló ha calculat mal el temps i ha soltat la llebre abans d’hora.

Tal i com he dit, no sé molt be que ha passat al Parlament i si realment s’hagués pogut fer-se d’una altra manera. Però ara mateix tinc el convenciment de que no tindrem Pla Hidrologic de l’Ebre, que no hi ha cap intenció de aplicar les normatives europees i fixar un cabal mediambiental suficient per al tram final del Riu i el Delta, i que l’objectiu dels canals es conduir l’Ebre cap a Castelló i el Segre cap a Barcelona. Que tenim tant poc pes polític, que les institucions que governen el País els importa un rabe la situació en que estem i com quedarem si no s’aconsegueix aturar totes aquestes salvajades que es van a fer a les Terres de l’Ebre.

No m’han agradat mai els tripijocs polítics i més quan està en joc algo tant important com es el futur o la vida de les persones. Vulguessim o no, estem lligats a l’estat del Riu. Si aquest es desvia i/o deixa de baixar, l’afectació a les persones serà directa i fulminant. O es que no patim les repercussions de les activitats del Consorci d’Aigües de Tarragona?.

Sembla ser que venen temps durs. No es el que ens mereixem. Potser hem votat a polítics que tampoc s’ho mereixien. On està l’unitat dels politics ebrencs que necessitem?

NO SEREM MAI MONEDA DE CANVI DE RES !

Una abraçada

Manolo Tomàs, portaveu PDE.

Lo Riu es vida
No als transvasaments
Visca les Terres de l’Ebre!

 

Recent posts