Carregant dades
un moment, si us plau

Marxa Viu l’Ebre arriba a les Terres de l’Ebre

29 juliol 2011

La Marxa Viu L’Ebre dels Ecologistes en Acció va començar el 9 de juliol a Fontibre, es fa amb bicicleta i segueix el recorregut de l’Ebre des de el seu naixement fins la desembocadura, plantejant les diferents problemàtiques que es troben en el seu recorregut.
Participen persones de tot l’estat i està previst que al tram final s’uneixen la gent de la Fluviofelicitat organitzat per Javier Martinez Gil que ho faran en piragua.

El dijous dia 29 han fet l’etapa de Flix a Miravet, passant per Asco on han fet parada per reclamar la clausura del central nuclear.

L’última etapa de la marxa serà el divendres 29 de juliol amb un recorregut des de Miravet fins a Deltebre. Viu l’Ebre s’aturarà a Tortosa, on serà rebut per la Plataforma de Defensa de l’Ebre (PDE), per desenvolupar una roda de premsa sobre el incompliment del Pla de Conca de l’Ebre, conjunta amb Ecologistes en Acció de Múrcia i Catalunya a les 16,30 hores de la tarda a l’embarcador del Club de Rem de Tortosa. El Govern espanyol porta més de dos anys de retard en relació al Pla de Conca de l’Ebre, un Pla que és obligatori sota la Directiva Marco d’Aigua de la Unió Europea i que hauria d’establir un règim mínim de cabals ambientals per al riu amb l’objectiu de salvaguardar els seus fràgils ecosistemes.

Al vespre, la marxa arribarà a Deltebre on serà rebut per l’Assemblea Popular ¨lo Maset¨a les 21.00. A la nit se celebrarà el concert de tancament de la Marxa Viu l’Ebre a Deltebre a càrrec de “Riu de So” y “Jota de la Plaça”.
Al matí del dissabte 30 de juliol, la marxa arribara a la Platja del Garxal, on es realitzarà l’acte final amb una acció simbòlica i intervencions concretes sobre la gravetat dels problemes que afecten al Delta de l’Ebre i en general, sobre les experiències i conclusions finals dels participants de la marxa.

Més información:
Annelies Broekman – Ecologistas en Acción. 650 33 24 16
• Manolo Tomás -Plataforma en Defensa de l ‘Ebre 666 29 18 27.
• Rubén – Centro Social ¨Lo Maset¨ 666 74 45 92

 

Recent posts

    3 comments

  • Gosen 24 agost 2011

    Me parece muy bien que defendais el Ebro pero no seria mas interesante cerrar las centrales nucleares?
    Sin agua podemos vivir, con radioactividad no

  • admin 24 agost 2011

    Todo es importante, pero, como sabes, hay personas que se dedican a unas cosas, preferencialmente, y otras a otras cosas.
    La PDE se dedica a proteger y defender al rio Ebro. No solo de las centrales nucleares. Hay más amenazas. Por ejemplo los trasvases y su influencia decisiva.
    Si quieres contrastar tus opiniones sobre el tema nuclear te recomendamos, entre otras, peró muy especialmentte ya que son personas a las que conocemos, a la CANC. http://blogcanc.blogspot.com/
    Esperamos, todo se resuelva de la mejor manera posible para el Ebro y sus habitats de toda clase.

  • admin 24 agost 2011

    Por cierto, sin agua no podemos vivir.