Carregant dades
un moment, si us plau

Josep Bo

18 maig 2011

Josep BoHa mort Josep Bo, el cantautor ebrenc del Delta, creador i gran difusor de la nostra música tradicional. Des de la PDE volem expressar a la seva família el nostre condol més sentit. Un cantautor únic, amb un bon grapat de peces inoblidables signades amb el seu nom. Una de les cançons, Terra d’arròs, terra de fang, està inclosa en el CD/llibre que acabem d’editar, cantada per Terrer Roig.

Tota una vida cantant sobre les nostres terres i per a les nostres terres… Josep, et tindrem sempre en el nostre record.

Us adjuntem l’entrada que ha escrit Gustau Moreno al bloc La Marfanta, i a continuació un enllaç a l’entrevista que li van fer per al web Surtdecasa.

La Marfanta: Josep Bo: ja no el podrem oblidar

El músic Josep Bo, autor de la popular cançó ‘Lo Carrilet de la Cava’, ha mort aquest dimarts a l’edat de 86 anys. L’Ajuntament de Deltebre ha emès una nota oficial per lamentar la mort de Bo, així com per expressar a la família el condol per la seua pèrdua. Al llarg de la seua vida, Bo ha deixat un important llegat musical, ja que a través de les cançons ha retratat mig segle de la història de Deltebre i dels altres pobles del Delta. A més de Lo Carrilet de la Cava, entre el seu repertori destaquen temes com Gegant de ferro, Terra d’arròs terra de fang, Delta del Ebro o Una mica d’història. El funeral en memòria de Bo ha estat previst per aquesta tarda de dimecres, a partir de les sis, a l’església de Sant Miquel de Deltebre. L’orquestra L’Espiga d’Or, de la qual en va ser membre durant molts anys, i el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han de participar en aquest homenatge.
Continua aquí…..

SurtDeCasa: Entrevista al Josep Bo, autor de “Lo Carrilet de La Cava”

Fa més de quaranta anys, la inspiració de Josep Bo (Jesús i Maria, 1925), més conegut com José del Sifonero, el va portar a compondre una cançó dedicada al trenet que antigament unia Tortosa i la Cava. Lo Carrilet s’ha convertit en un himne per a la gent de les Terres de l’Ebre que, generació rere generació, no ha deixat que es perdés en l’oblit. L’any passat, el llibre Lo Carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo recuperava aquesta i altres cançons en versions de grups com La Carrau, Pepet i marieta o Terrer Roig. El 2011 l’hem encetat amb una grata notícia: el disc es troba entre els finalistes dels Premis Enderrock 2010 de la música en català en la categoria folk/noves músiques.

Quantes vegades va agafar vostè lo mític Carrilet de la Cava?
Ui, innombrables vegades! Lo Carrilet em va permetre poder anar a estudiar coses d’oficina a Tortosa, i també música.

Lo Carrilet va fer el seu últim viatge el 31 de desembre de 1967. Com recorda aquell dia?
Quan vam saber que deixaria d’existir ens vam preguntar com aniríem a estudiar a Tortosa, però ens van dir que ens posarien autocars i ens vam quedar més tranquils. Amb la música d’aquell dia i tot, per a mi, va ser un dia de festa. Em porta molt bons records.

Continua aquí ….

Recent posts