La PDE a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, 21 de febrer.

21 Febrer 2019

El dijous 21 de febrer hem assistit a una reunió de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per a, entre altres coses, el seguiment de la nostra Petició 0938/2012. Després d’un primer estudi d’aquesta petició per part de la Comissió, incloent tres intervencions de la PDE en els debats de la Comissió (juliol 2013, desembre 2014, juny 2015), una delegació d’euro-diputats va visitar el Delta en un fact-finding mission el 8 de febrer 2016, el dia després de la gran manifestació de la PDE a Amposta. El juliol del 2016, la Comissió de Peticions va publicar el seu informe i un llistat de recomanacions.

La reunió d’avui era per a continuar amb el seguiment del tema. La PDE ha participat en el debat i insistit en l’importància d’implementar les recomanacions de les institucions europees, concretament en aquest cas, les d’aquest informe, i fer que l’estat espanyol adaptis la seva planificació hidrològica a les diferents Directives europees. És més important que mai que es prenguin decisions concretes sobre la conservació del bon estat del riu i del Delta, i pensem que les propostes del Parlament Europeu són molt importants per a que la Comissió Europea prengui part, promogui estudis independents, i faci tot el que estigui en el seu poder per a adaptar els plans hidrològics espanyols al criteri modern de la planificació ambiental del segle 21.

Després del debat al Parlament i alguna trobada amb eurodiputats hem tingut una reunió de treball amb la Meritxell Serret, Delegada de la Generalitat davant de la Unió Europea.

Pataforma Defensa Ebre

Recent posts