Els dies 2 i 3 de febrer, celebrem el Dia Mundial de les Zones Humides al Delta de l’Ebre.

28 Gener 2019

Els dies 2 i 3 de febrer, celebrem el Dia Mundial de les Zones Humides al Delta de l’Ebre.

El cap de setmana s’iniciarà amb una jornada de debat amb diferents ONG ambientals i acabarà el diumenge amb un acció de denúncia per la regressió del Delta de l’Ebre.

La lluita contra el Plan Hidrológico Nacional va ser un dels grans punts de trobada de les ONG ambientalistes. Durant aquells anys va forjar-se una unitat que continua fins als nostres dies, amb multitud de campanyes conjuntes, especialment les que fan referència al canvi climàtic i la gestió dels recursos naturals.

Per a la Plataforma en Defensa de l’Ebre ha estat molt important aquesta aliança entre ONG i moviment social, on des de la pluralitat cadascú ha aportat el millor que tenia per a defensar el riu i el Delta de l’Ebre. Aquesta aliança va permetre desplegar l’estratègia europea contra el PHN, en gran part gràcies a organitzacions com WWF, SEO/BirdLife, Ecologistas en Acción o EBB, es va poder arribar a Brussel·les i fer sentir la veu de la defensa de l’Ebre a la Comissió Europea.

Des de la Plataforma volem reconèixer el treball conjunt de totes aquestes ONG amb qui hem treballat colze a colze durant tot aquest temps. Al costat d’altres organitzacions i plataformes, com els nostres germans de la Conca Blava, la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua o Aigua és vida.  Inscripcions aquí

Recent posts