Carregant dades
un moment, si us plau

Carta als membres del parlament europeu

30 novembre 2017

Dirigit als membres del parlament europeu:

Els escrivim en relació als fets que estan passant últimament a Espanya i a Catalunya i que concretament han tingut efectes sobre la llibertat de dos exparlamentaris del Parlament Europeu.
Consternació és el que sentim les organitzacions sotasignants quan un procés que sorgeix d’unes eleccions democràtiques acaba a les sales dels tribunals i es converteix en un judici polític contra les decisions d’un Parlament democràtic que simplement intentava aplicar el que els partits de govern portaven en els seus programes electorals.
Indignació sentim quan des de les instàncies de l’Estat espanyol s’ha iniciat una campanya d’odi que no només afecta unes institucions democràtiques centenàries de Catalunya sinó que també està focalitzada sobre persones que per la seva trajectòria han destacat per una honradesa i sentit comú que han deixat empremta allà on han desenvolupat la seva feina.
Ens referim, particularment, a l’empresonament per part del Govern d’Espanya dels Honorables senyor Oriol Junqueras i Vies i el senyor Raül Romeva i Rueda, persones que com europarlamentaris van vetllar pel compliment de les normatives comunitàries en aquells casos en què els diversos governs de l’estat espanyol feien cas omís a aquestes normes.
En aquest sentit, han estat dues persones amb un marcat caràcter europeista, que han afavorit la participació ciutadana i han aproximat les institucions comunitàries als col·lectius socials tant de Catalunya com de la resta de l’Estat espanyol que ens hem vist afectats per l’incompliment del Regne de Espanya en temes ambientals i socials.
En el seu bagatge compten amb extensos treballs en els camps dels drets humans, relacions internacionals, resolució de conflictes, pau, desenvolupament i cooperació.
Apel·lem doncs, al seu sentit democràtic i defensor dels drets humans més elementals perquè, en la mesura de les seves possibilitats, intervingui davant les institucions que consideri adequades perquè els senyors Oriol Junqueras i Raül Romeva, i també com no, les Conselleres i Consellers de la Generalitat de Catalunya i els presidents d’Omniu i de l’Anc, puguin continuar desenvolupant el seu treball en defensa dels drets i de les llibertats socials a Espanya i a Catalunya amb plena llibertat i dedicació com sempre han fet allà on han estat.

Atentament les ONGs signants:

 Aigua és Vida

 Associació Naturalista de Girona

 Federació d’Ecologistes en Acció de Catalunya

 Grup Defensa del Ter

 Martorell Viu

 Plataforma en Defensa de l’Ebre.

 Plataforma de Defensa de les Terres del Sénia

 Prou Sal

 Xarxa Nova Cultura de l’Aigua.

 

Recent posts