Carregant dades
un moment, si us plau

Acuamed va planejar vessar aigua contaminada a Flix

23 juny 2016
Flix. Obres de descontaminació del pantà de Flix, que són a la recta final
Flix. Obres de descontaminació del pantà de Flix, que són a la recta final

Les escoltes telefòniques de la Guàrdia Civil revelen que un enginyer de la companyia va proposar llançar “àcid” a l’embassament

L’empresa estatal que depèn del Ministeri de Medi Ambient, Acuamed, que està sota investigació judicial per presumptes irregularitats i suborns en sis adjudicacions, s’hauria plantejat “vessar aigua contaminada al riu Ebre”, a parer de la Guàrdia Civil, segons van informar ahir diverses agències. Aquesta situació s’hauria produït durant els treballs d’Acuamed al pantà de Flix, que hauria encarregat la seva descontaminació a FCC.

La Guàrdia Civil ha analitzat les converses telefòniques entre el delegat d’Acuamed a València, Pablo Martín, i l’enginyer de FCC, David José Blanca, tots dos investigats en el cas. En una conversa sobre els nivells de PH a l’embassament, després que Blanca comentés que la descontaminació era “facileta”, Martín diu: “Fins i tot ens podríem plantejar llançar àcid, llançar clorhídric, directament a l’embassament”. Proposta a la qual Blanca respon: “Està sobre la taula, però s’hauria de fer una mica ordenadament.”

El mateix enginyer comenta: “Nosaltres som del formigó i el ferro”, i hi afegeix: “Nosaltres, sense miraments, què faríem? Llançaríem la cisterna de clorhídric, i aquí pau i després glòria.” Finalment, Martín respon: “Agafaríem i, vinga Manolo, llança la mànega flexible”, per acabar afegint-hi: “Com es llança el clor en una piscina? Amb una pastilla.”

Segons la Guàrdia Civil, els plans d’Acuamed s’haurien produït tot i ser conscients de la contaminació existent al pantà. El cos policial, però, desconeix l’abast mediambiental de l’acció.

La investigació sobre les obres de Flix se centraria en indicis que Acuamed hauria inflat els preus de l’obra per beneficiar FCC.

El punt/Avui

Recent posts