Carregant dades
un moment, si us plau

Gràcies, l’hem feta grossa !!

31 març 2014

GRÀCIES30MEl Delta s’ha tornat a mobilitzar aquest diumenge contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre aprovat pel govern espanyol. Milers de persones vingudes d’arreu han participat aquest diumenge al matí en la marxa convocada entre Sant Jaume d’Enveja i Deltebre per expressar el seu rebuig al pla, i exigir uns cabals suficients pel Delta. Una pancarta amb el lema ‘L’Ebre sense cabals és la mort del Delta’ ha encapçalat la protesta, en què s’han recuperat les samarretes blaves i el nus utilitzats fa una dècada. La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), que ha rebut el suport de totes les forces polítiques menys el PP, ha advertit que arribaran “fins al final” per preservar el futur del territori.

La manifestació contra el pla de conca ha començat puntualment, a dos quarts de dotze del migdia, i tot i que al principi ha quedat una mica deslluïda per culpa de la pluja, la meteorologia ha donat una treva a la resta de la marxa de protesta. La capçalera l’han conformat membres de la PDE, amb les samarretes blaves, i el nus antitransvasament, que ha liderat tot el recorregut. Uns símbols que, deu anys després de les protestes contra el transvasament, han tornat a sortir al carrer.

Abans de començar la marxa, Manolo Tomàs, portaveu de la PDE, ha explicat que amb la mobilització d’aquest diumenge “comença una nova etapa molt complicada”, i ha demanat suport a tots els nivells per “no sentir-nos sols”. Tot i això, ha deixat clar que “nosaltres no cedirem davant d’aquesta imposició que ens ve des del govern central”. Així mateix, Tomàs ha apostat per la creació d’un pla hidrològic “que preservi el futur del Delta i de les Terres de l’Ebre”, i que acabi “amb l’especulació i la pressió que hi ha sobre aquest riu que no dóna per a tant”, ha afegit. Finalment, ha comentat que ja tenen sobre la taula el calendari de lluita que seguiran com a PDE, començant amb la manifestació d’aquest matí -que ja ha advertit que no serà l’única-, treballant a nivell jurídic, i portant la protesta també a Europa.

Via ACN

Recent posts