Bloc de la PDE
Header

TOT COMENÇA DE NOU!

21 abril 2012 | Publicat per adminpde en Articles | General | Notícies

TOT COMENÇA DE NOU

El dimecres 25 d’Abril per la tarda se reunirà a Saragossa el Consejo del Agua de la Conca de l’Ebre i on segons el President de la CHE es presentarà el nou pla Hidrològic de l’Ebre on haurà d’estar contemplat el cabal mediambiental legal que es fixa per mantenir en bon estat el Delta i permetre el desenvolupament de les comarques catalanes de l’Ebre .

Això vol dir que ha de quedar fixat quanta aigua ha de baixar pel Riu i ha d’arribar a la Mar.

Com sabeu aquest es el tema fonamental per a evitar transvasaments i permetre la possibilitat de desenvolupament de les Terres de l’Ebre. Per tant,es per als Ebrencs un tema estratègic i important.

A la reunió acudirà la PDE , per primera vegada amb veu i vot,representada per Susanna Abella. Tot i això,no som optimistes ja que :300.000 noves hectàrees de regadius a Aragó ( Pacte de l’aigua) i 125 .000 mes a Catalunya , la construcció dels canals Segarra-Garrigues( Segre cap a BCN) i Xerta-Càlig (Ebtre a Castelló),la nova modificació de la llei d’aigües,el “ Pacto Nacional del Agua”…crea una situació que, creiem, complexa,complicada i perillosa per a la gent de les Terres de l’Ebre.

Tot comença de nou. Cal estar atents,i preparar-nos per a propostes o decisions que de ben segur no ens agradaran i ens obligaran a moure’ns i mobilitzar-nos.

En aquest moment creiem molt important la màxima unitat de la gent i institucions ebrenques que vulguin lluitar ,de veritat,pel futur de les Terres de l’Ebre ,independentment de la seva procedència també som conscients que en aquesta nova reactivació se produiran reaccions polítiques ,mes o menys encobertes, per intentar confondre,desil·lusionar i, si poden, desmobilitzar a la gent del Territori.

Tenim clar que quan la gent de l’Ebre ens mobilitzem i ho fem amb claredat les nostres propostes son escoltades.

Estem pendents d’una data de disponibilitat de la sala gran de l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa per a fer el mes aviat possible la XI Assemblea de la PDE .Mentre estarem amb un estand l’Expoebre i també us comuniquem que posem a la vostra disposició la nostra pàgina web,el facebook i el Twitter per estar en contacte.

Lo Riu es vida

No als transvasaments

VISCA LES TERRES DE L’EBRE!

Plataforma en Defensa de l’Ebre

www.ebre.net

#loriuesvida

http://twitter.com/#!/PDE

http://www.facebook.com/pages/Plataforma-en-Defensa-de-lEbre/12467899708

La CHE farà públic el cabal mínim de l’Ebre el 25 d’abril

Publicat per Gustau Moreno en dimecres 18 d’abril de 2012 | 4/18/2012 11:37:00 PM

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) farà públic, el pròxim dimecres 25 d’abril, la seva proposta de Pla Hidrològic de Demarcació de l’Ebre -conegut com Pla de conca- que fixa un cabal mínim pel tram final del riu. El nou president de la CHE, Xavier de Pedro, que ha visitat les Terres de l’Ebre per reunir-se amb els comunitats de regants del territori, ha anunciat des de Tortosa que ha convocat per a la setmana vinent el Consell de l’Aigua de la demarcació de l’Ebre per presentar aquest document i iniciar el període d’exposició pública del pla, que s’allargarà sis mesos.

El projecte de Pla hidrològic de Demarcació de l’Ebre que presentarà la CHE farà inviable nous transvasaments de l’Ebre. Així ho ha assegurat el president de l’organisme de conca que ha deixat clar que el pla contempla tots els usos i regulacions pendents, i incorpora els cabals mediambientals que reclama la directiva marc d’aigües.

En aquest sentit, i preguntat sobre si es respectarà la proposta de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre per fixar el cabal ambiental pel tram final de l’Ebre, De Pedro no ha volgut avançar la xifra per respecte als integrants del Consell de l’Aigua.

La proposta de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre establia diferencies per fixar el cabal ambiental en funció de si era un any, sec, mitjà o humit. L’aportació anual prevista era de 12.517 hectòmetres cúbics a l’any en anys humits; 9.482 hectòmetres cúbics a l’any en anys mitjans; i 7.149 hectòmetres cúbics a l’any en anys secs. La proposta estableix cabals mínims diferenciats en funció de la tipologia de l’any hidrològic i del mes de l’any. Així, per exemple, la proposta preveu un cabal de 207 metres cúbics per segon en un mes d’octubre humit, 87 metres cúbics per segon en un mes d’octubre sec, fins als 396 metres cúbics per segon en un mes de maig sec o els 623 metres cúbics per segon per un mes de maig humit.

El president de la CHE confia que el pla es pugui aprovar definitivament durant el 2013 per elevar el projecte al Ministeri i que el govern espanyol l’acabi aprovant per Reial Decret. De Pedro ha volgut fer aquest anunci a les Terres de l’Ebre durant la seva primera visita oficial del Delta on s’ha reunit amb les dues principals comunitats de regants, la de l’Esquerra a la seu de Tortosa, i la de la Dreta a la seu d’Amposta. En aquestes reunions els dirigents de les comunitats li han exposat la delicada situació econòmica de les entitats, així com tot el seguit de projectes de revestiments de canals i sèquies que s’estan fent i que encara hi ha pendents.

CINTA BONET / ACN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.