Bloc de la PDE
Header

Contundent resposta popular al Cementeri Nuclear.

25 gener 2010 | Publicat per adminpde en Activitats | General | Notícies

El diumenge 24 de Gener del 2010 ja s’ha convertit en una data significativa pel territori ebrenc.
Milers de persones van omplir els carrers d’Ascó amb un rebuig clar i rotund al Cementeri Nuclear.
Tots els mijants informatius han publicat articles o comentaris sobre les mobilitzacions.

A hores d’ara el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre roman tancat, a la seu de Mora d’Ebre, per exigir que no s’instal·li una altre complexe nuclear pel servei de tot l’estat, i pressionar l’ajuntament d’Ascó per a que rebutgi el cementeri .

A darrera  hora el president Montilla ha manifestat el seu tímid rebuig al cementeri. Però, la ministra Espinosa ràpidament ha contesta que la decisió no depèn de cap organisme autonòmic, únicament de que l’ajuntament que ho aprovi i del Ministeri.

Amb la pilota a la teulada, les concentracions populars, i de càrrecs electes, de les Terres de l’Ebre continuen a Catalunya per desterrar aquesta dura i punyent amenaça al desenvolupament equilibrat i sostenible. Us en apuntem les convocatòries:

Dilluns, 25 de gener a les 19 hores davant la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Mora d’Ebre.

Dimarts, 26 de gener, abans del Plé Municipal que comença a les 11 del matí, concentració davant l’ajuntament d’Ascó.

Dimecres 27 de gener a les 20:00h s’ha convocat una concentració anti-cementiri nuclear davant la Generalitat de Catalunya, a Barcelona. Vos hi podeu adherir a l’adreça jovensebre@gmail.com.

Podeu veure els vídeos de la manifestació i les declaracions dels polítics als seguents enllaços de Lluís Comí:

One Response

  • valerie ann Rome says:

    No deberia ser una opción que un solo consistorio vote un cementario nuclear cuando la parte MAS peligroso del almacenamiento es el TRANSPORTE. Estos cargamentos mortiferos van a pasar por delante de las puertas de muchisimas personas y el blindaje NO es 100 por 100 seguro. Cuando años atras esto pasaba en la dirrección contrario (Residuos de Asco para Francia) era siempre con el máximo sigilo. El mas minimo percance durante el transporte podría convertirse en un catastrofe de gigantescos proporciones.

    Un saludo
    ValerieDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.