Carregant dades
un moment, si us plau

Ens veiem a Amposta

20 abril 2008

Assemblea PDE 19-04-2008Ahir va celebrar-se una nova assemblea de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. L’assemblea de la reactivació del moviment. L’Auditori Felip Pedrell estava ple de gom a gom. Gent als passadissos, gent dreta per tot arreu. El menyspreu envers la capacitat de convocatòria de la PDE va quedar en evidència.

L’assemblea va servir per repassar, qui no estigui al dia, què ha dit qui i quan, i què han fet després. No oblidem que fins que no s’han celebrat les eleccions no han dit res de transvasaments, i molt menys de l’Ebre. És més, se’ns deia que de transvasament de l’Ebre res de res. Això ho va exemplificar molt bé el video inicial, començat amb la caràturla del NO-DO, per repassar les promeses de Zapatero. L’any 2004 recolzaria l’Estatut que sortís del Parlament de Catalunya. L’any 2008 assegurava que de transvasament de l’Ebre no n’hi hauria.

La primera prova de foc s’ha superat amb escreix. Una convocatòria exitosa. Ara queda la manifestació a Amposta. Una cita per mostrar el nostre rebuig als transvasaments i a la interconnexió en concret. No som insolidaris. No volem que Barcelona no tingui aigua. Com bé va recordar Ester Baiges en el seu torn de paraula, la gent de l’Ebre està acostumada a transvasar fills a la capital. No volem a l’Ebre que els fills i filles pateixin la manca d’aigua. Que no us enganyin a Barcelona. La PDE aporta alternatives però, la campanya mediàtica i política és molt forta. Posant la por al cos de la gent tenen el camí fàcil per proposar transvasaments.

Ens veiem a Amposta el dia 18 de maig a les 12h.

Manel Zaera

Recent posts

    10 comments

  • javi 20 abril 2008

    Ja farem cap a Amposta a la mani.

    LO RIU ES VIDA!!!!!!!!!!!

  • javi 20 abril 2008

    Ja farem cap a Amposta a la mani.

    LO RIU ES VIDA !!!!!!!!!!!

  • Gemma 20 abril 2008

    Hem de lluitar plegats. Ens veiem a Amposta el dia 18 de maig!

  • Mc Calan 20 abril 2008

    Un cop més ha quedat demostrada la capacitat de reacció de la gent d’aquestes terres i també la de convocatòria de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.
    Un Auditori ple de gom a gom, amb gent repartida pels passadissos perquè no s’hi cabia; joves asseguts fins i tot pel terra i al mateix escenari, es la demostració de que es materia sensible , especialment en sectors productius tradicionals d’aquestes terres com la agricultura i la pesquera.
    L’ambient fou d’indignació general, per unes promeses que han estat descaradament incomplertes pel nostre Govern, i també per la manca d’una resposta contundent per part d’alguns sectors dels polítics locals que ocupen llocs de responsabilitat al territori.
    Amb tot això, m’agradaria fer unes puntualitzacions als companys de la Plataforma en Defensa de l’Ebre:
    -Tots sabem que un moviment assembleari, si no es porta bé, pot representar un perill per l’objectiu defensat… M’explicaré: quan s’obre un torn de paraules on cadascú pot dir la seva, es poden introduir elements, com en alguns casos varem poder comprovar; que en el fons res tenien a veure amb els objectius de l’assemblea . Uns van aprofitar per donar a conèixer el seu partit polític, l’altre per promocionar els actes del seu moviment cívic, fins i tot casos patètics com la intervenció d’una persona que afirmava que ell sabia com fer ploure …etc. Imagineu en aquests casos la imatge que es pot transmetre a Barcelona del nostre territori…
    Sempre amb ànim de critica constructiva, voldria que la Plataforma en Defensa de l’Ebre cuidés de forma exquisida les formes i el “timing” i que limités les intervencions a les prèviament establertes per no fatigar a l’audiència i no incórrer en el perill de donar opcions a “l’enemic” en una lluita que tot just acaba de començar …
    Fins el 18 de Maig !!

  • Teresa 20 abril 2008

    Aquest matí ma mare m’ha explicat per telèfon, emocionada, l’èxit de l’assemblea d’ahir a Tortosa. Vivim amb la meva família a l’àrea metropolitana de BCN i hem acudit des del començament a tots els actes que hem pogut per aturar el PHN i ara tornem a estar preparats per afegir-nos una altra vegada a la defensa d’un territori on només es mira quan s’hi ha d’anar a buscar alguna cosa o quan hi passa algun accident, com el de la Nuclear d’Ascó de fa uns dies, que pugui tenir trascendència més enllà de les Terres de l’Ebre. En aquesta democràcia d’aparador en què ens movem, on són els defensors dels HOMES PLENS DE RAÓ???

  • Cristina de Reus 20 abril 2008

    Allí ens veurem! Fent força en defensa de l’Ebre i les seves terres!!

  • Paula 20 abril 2008

    TOTS A AMPOSTA!!!!el dia 18 de maig tenim una cita molt important.
    Estic orgullosa per la gent que va acudir a Tortosa!!la unió fa la força!!!
    Demostrarem que a les Terres de l’Ebre no se’ls enganya tan fàcilment!

  • Jessica, Amposta 24 abril 2008

    Un cop més, els polítics ens han demostrat que per ells els ciutadans i ciutadanes de les Terres de l’Ebre, no tenim ni veu ni vot. Cada dia ens cremen més, ens prenen per idiotes, i quan parlo dels polítics em refereixo a tots, no se’n salva ni un, de partit!!! Aquells partits amb els que hi vam confiar, ara ens donen una patada. Els diners per ells valen molt més que el nostre futur, que el futur de les nostres terres… És vergonyós. I després es queixaran de l’absentisme… i com no ens hem d’abstenir, veient com juguen amb nosaltres?!

    ENDAVANT, COMPANYS I COMPANYES, LA LLUITA ACABA DE COMENÇAR, I AQUESTA BATALLA SÍ QUE LA GUANYAREM!!! LO RIU ÉS VIDA!!! SALVEM LO DELTA!!!

  • Julia 24 abril 2008

    AQUEST TRANSVASSAMENT L’HAN APROVAT ELS PARTITS QUE FORMEN EL GOVERN CATALÀ!!!

    RECORDEM-HO SEMPRE!!!

  • Miriam 28 abril 2008

    El dia 18 a la manifestació, podriem portar sal i tirar-la pels carrers, no?